tiny house
   Contact Us:   tiny house  small house design  small house  sabah architect  tiny house  tiny house  tiny house

architect plans      how to build      famous architect


architecture plans      Malaysia Architect      Architecture

Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (Inland Revenue Office, Sandakan, Sabah, Malaysia.)

 Architecture for a Modern Government Complex.

 Commercial Architecture for Multi-Purpose Complexes.

This Malaysia based architect designed for the Malaysian Government office complex,hostels, schools, hospitals  and clinic.

Office Architecture: Design and construct a cost-efficient multi-purpose structure within the confined space of a small site. It comprises a fully-fledged office area, conference centre, theatre, nursery, gym, public gallery and  a 2-storey car park.

Application  of Tropical  Architecture:  The concept  was  a  contemporary  building specially  adapted to the demanding Tropical  climate of  high temperatures, high  humidity  and  heavy tropical  downpours.

Time schedule:  The design evolved   in stages and at differing times before attaining the present form. The final  sketch design was completed in  two  weeks, and  physical  construction  took  a  total of  two  and  a half years.

 The application of Tropical Architecture is everywhere in evidence. A dramatic curved roof protects the building from the harsh Tropical sun and Monsoon rain. Large overhangs cover the entire perimeter of the building. The front of the building faces west, so  generous use of aluminum louvers help to shade the building from the low afternoon sun. The building itself is actually rectangular in  shape, with columns spaced at intervals of 8.3 meters, which is derived from the car-parking width of 3 cars. The curving of the roof, louvers and canvas canopy create the distinct impression of Malaysian Style

 Architecture.

This is a good example of an energy-efficient building,as seen in the roof and sun shades, which have the effect of reducing the heat load to the house. A high percentage of direct sunlight is blocked out from reaching the building at all times.Consequently, the building uses a lot less energy for cooling. Moreover, the building is designed to be earth-quake proof. Chin Architect is a local architect based in Sabah, Malaysia and is therefore familiar with the climatic and local councilís requirements.Thus able to design plans that suit the local condition perfectly. The roof frames were set out on a factory floor, and inspected and approved by the architect and engineer before a life-size mock-up was erected in the factory. Only after a full inspection and approval was given did fabrication begin.The roof  trusses were completed in many segments and transported to the site 300km away by trucks. The segments were hoisted by crane to  the top of the building, and assembled in sequence from the edges of the building. We were relieved when it expired that they met in the middle of the roof pitch.

 Chin Architect is designed the Interior of this massive Halls,Counters, Back drops also.

 The end-product is a successful application of modern styling, using locally-made materials which are adapted  to the local climate, all of which points to the competency of a local architect.

Contact us at: chin178@gmail.com    www.ArchitectChin.com

(Back to Home)

Interior Design            good architect           architectchin.com

Architectural            Architect           architectchin.com

sustainable building            sabah           renovation contractor

restaurant renovation            construction building           balinese style

building renovation            sabah architect           sabah architect

cost effective architect            construction renovtion office           sabah architect

interior designer           interior designer           interior designer          interior designer

interior designer           inetrior designer

                     

free web counter html



                                   All Images are Copyrighted by www.ArchitectChin.com 2020
                                   Designed by Chin Architect
\\

po
po